MEDOVİK


MALZEMELER

HAMUR

UN 350 GR

ŞEKER 155 GR

TEREYAĞI 110 GR

YUMURTA 90 GR

BAL 65 GR

KARBONAT 9 GR

LİMON SUYU 8 10 Damla

Kreması

Krem Peynir 125  gr

Krema 200 gr

Yoğunlaştırılmış süt 120 gr

Ekşi krema 250 gr

vanilya 10 GR

Pudra şekeri 15 gr

HAZIRLANIŞ

Şeker ve tereyağını ocakta eritin. Ocaktan alıp içerisine önce balı sonrasında yumurtayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.

Karbonatı ekleyip limon suyunu sıkın. Tekrar ocağa gidin ve karamel rengini alana kadar iyice yedirin.

İki sil pat arasında açın ve 18 cm lik çemberle kesin. 170 derecede 7-8 dk renk alıncaya kadar pişirin.

Krema Hazırlanışı

Bütün malzemeyi yoğunlaşıncaya kadar çırpın. Her bir katın arasına kremayı eşit miktarda sıkarak 10 kat kapatın. Kalan krema ile tamamını sıvayın. Üzerine Medovik bisküvi kırıntısı ile kapatın.1 gün dolapta dinlendirin.