MALZEMELER
8 tane orta boy patates
5 iri diş sarımsak
Çeyrek bağ maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Servis ederken;
Ekşi krema
Frenk soğanı
HAZIRLANIŞ
• 8 tane orta boy patatesi güzelce yıkayın ve kabuklu bir şekilde çok dibine gelmeden ince ince dilimleyerek kesin.
• Geniş bir kâseye ince kıyılmış çeyrek bağ maydanozu, ezilmiş 5 diş sarımsağı yarım su bardağı zeytinyağını, 1’er tatlı kaşığı tuz ve karabiber serpin. Ardından hepsini güzelce karıştırın.
• İnce dilimleyerek kesikler attığınız patatesleri hazırladığınız sarımsaklı karışımın üzerine ekleyin ve bu sosun patateslerin her yerine gelecek şekilde elinizle yaydırın.
• Soslanmış patatesleri fırın tepsisine dizin. Kapta kalan sosu kenara ayırın.
• Patatesleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
• Sürenin sonunda fırından çıkan patateslerin üzerine kenara ayırdığınız sostan sürün ve son olarak her birinin üzerine 1’er tatlı kaşığı ekşi krema koyun. İnce kıyılmış frenk soğanları ile üzerini süsleyerek servi edin.