MALZEMELER
2 tane yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1,5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un
Servis ederken;
Ekşi krema
Orman meyveleri
Bal
HAZIRLANIŞ
• Geniş bir kâsede 2 tane yumurtayı 2 çorba kaşığı toz şeker ile çırpın.
• Üzerine 1,5 su bardağı sut ve 1 çay bardağı Ayçiçek yağını ekleyip çırpın.
• Son olarak elenmiş 2 su bardağı un, 1 tutam tuz, 1’er paket kabartma tozu ve vanilin ekleyin ve karıştırın.
• Pankek karışımını yapışmaz tavaya kepçe yardımıyla dökün. Üstünde kabarcıklar oluşmaya başladığına spatula ile tersini çevirin. İki tarafı da güzelce renk aldıktan sonra servis tabağına alın.
• Tüm karışımı pişirdikten sonra pankekleri üst üste dizin. Üzerine ekşi kremayı koyun ve orman meyveleri ile süsleyin. Son olarak bal gezdirerek servis edin.