PANKEK


MALZEMELER

2 tane yumurta 
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 çay bardağı Ayçiçek yağı 
1,5 su bardağı süt 
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un

Servis ederken;
Ekşi krema
Orman meyveleri 
Bal

HAZIRLANIŞ

•    Geniş bir kâsede 2 tane yumurtayı 2 çorba kaşığı toz şeker ile çırpın. 
•    Üzerine 1,5 su bardağı sut ve 1 çay bardağı Ayçiçek yağını ekleyip çırpın. 
•    Son olarak elenmiş 2 su bardağı un, 1 tutam tuz, 1’er paket kabartma tozu ve vanilin ekleyin ve karıştırın. 
•    Pankek karışımını yapışmaz tavaya kepçe yardımıyla dökün. Üstünde kabarcıklar oluşmaya başladığına spatula ile tersini çevirin. İki tarafı da güzelce renk aldıktan sonra servis tabağına alın. 
•    Tüm karışımı pişirdikten sonra pankekleri üst üste dizin. Üzerine ekşi kremayı koyun ve orman meyveleri ile süsleyin. Son olarak bal gezdirerek servis edin.