SERVİS MİKTARI: 6-8 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 20 Dakika
MALZEMELER
1 paket 500 g delikli makarna
BEŞAMEL SOS İÇİN
1 Paket President Gouda (220 gr)
75 g tereyağı
75 g un (1 çay bardağına yakın)
2 su bardağı süt
100 g krema
1 çay kaşığı tuz
Eser miktarda muskat cevizi rendesi
ÜZERİNİN (EKMEK KIRINTILI HARÇ) İÇİN
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı beyaz ekmek içi
4 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
1 diş doğranmış sarmısak
1 çay bardağı fındık içi
HAZIRLANIŞ
Beşamel sosu hazırlamak için unu tereyağında kavurun. İçine sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar çırpma teli ile sürekli karıştırın. Krema ve President Gouda Peyniri’ni, tuzu ve eser miktarda muskat cevizi rendesini ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Makarnayı haşlayın ve süzün. Beşamel sos ile harmanlayın. Bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve karışımı içine dökün.
Beyaz ekmek içini, maydanoz, sarmısak ve fındığı blendıra koyun ve hafif iri bırakacak şeklide çekin. Bu karışımı makarnanın üzerine serin. 175 derece fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin.
PÜF NOKTASI
Makarnayı fazla pişirmemeye dikkat edin. Aldente (dişe dokunur) olmasına önem verin.