SERVİS MİKTARI: 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 10 Dakika
MALZEMELER
1 paket President Gouda (220 g)
1 çay bardağı un
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı maydanoz
Tuz ve karabiber
DIŞINI KAPLAMAK İÇİN
1 çay bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı beyaz ekmek kırıntısı
kızartmak için ayçiçek yağı
SERVİS SOSU İÇİN
1 çay bardağı 100 g krema
100 g rendelenmiş President Gouda Peyniri
HAZIRLANIŞ
President Gouda Peyniri’ni rendenin ince yeriyle rendeleyin. Oval bir kaba alın ve içine un, yumurta sarısı, doğranmış maydanoz ile tuz ve karabiber ekleyin. Yoğurun ve 1 cm x 2,5 cm ebatlarında silindir elde edin. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Kroketleri pane etmek için, geniş ve oval üç kaba, ayrı ayrı, un, yumurta ve ekmek kırıntısını koyun. Ürünleri, önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak da ekmek kırıntısına bulayın.
Derin bir tavaya ayçiçek yağı koyup kızdırın. Kroketleri bu yağda altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
Sosu hazırlamak için, kremayı kaynatın ve içine rendelenmiş President Gouda’yı ekleyin. Kısık ateşte 1 dakika kaynatın ve sıcak olarak kroketlerin üzerine servis edin.