SERVİS MİKTARI: 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 240-360 Dakika
MALZEMELER
1 paket President Cheddar (220 g)
1,5 kg kemikli dana kaburga
700 ml Riviera zeytinyağı
4 dal biberiye
4 dal taze kekik
Deniztuzu
ÇEDAR SOS İÇİN
150 g rendelenmiş President Cheddar
1 çay bardağı krema
KAREMELİZE SOĞAN İÇİN
2 adet kırmızı soğan (piyaz doğranmış)
1 yemek kaşığı esmer şeker
SERVİSİN ÜZERİNE
Doğranmış frenk soğanı
HAZIRLANIŞ
Tandırı hazırlamak için, fırına atılabilir derin bir borcam veya metal fırın kabına kaburga parçalarını koyun. Üzerini Riviera zeytinyağı ile tamamen kapatın. Biberiye ve kekik ekleyin. Deniz tuzunu serpiştirin. Üzerini bir folya kağıdı ile sıkıca kaplayın. 130 derece fırında (düşük ısıda) yaklaşık 4-6 saat pişirin. Etlerin lime lime olması gerekir. Soğuyunca kemiklerinden ve yaplarından ayıklayın. Elinizle tiftin (incecik liflere ayırın).
Karamelize soğanı hazırlamak için, zeytinyağında soğanları soteleyin, renk almaya başladıklarında esmer şekeri ilave edin. Kahverengi renk alıp dibine tutmaya başladığında kenara alın ve soğutun.
Sosu hazırlamak için kremayı kaynatın ve President Cheddar Peyniri ilave edin. President Cheddar Peyniri eriyinceye kadar kısa bir süre daha pişirdikten sonra ocaktan alabilirsiniz.
Pita ekmeği içinde veya servis tabağında karemelize soğanlar ile birlikte servis edin.
Üzerine doğranmış frenk soğanı serpiştirin.