SERVİS MİKTARI: 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 10 Dakika
MALZEMELER
1 paket President Kaşar (500 g)
1 su bardağı un
3 adet yumurta
2 su bardağı ekmek kırıntısı veya hazır galeta unu
Kızartmak için ayçiçek yağı
SERVİSİN YANINDA (TATLI ACI KETÇAP SOSU)
1 çay bardağı ketçap
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı acı sos
1 tatlı kaşığı sirke
HAZIRLANIŞ
President Kaşar Peyniri’ni 1 x 2 cm ebatlarında doğrayın.
Üç adet geniş ağızlı oval kaba, un-yumurta-ekmek kırıntısını ayrı ayrı koyun. Yumurtaları bir çatal ile iyice çırpın ve süzün. President Kaşarları önce una, sonra yumurtaya ve son olarak da ekmek/galeta kırıntılarına bulayın. Aynı işlemi bir defa daha tekrarlayın ve buzdolabına kaldırıp 30 dakika dinlendirin.
Derin bir kızartma tavasına ayçiçek yağını koyun. Yağ kızınca her seferinde 10’ar adet olmak üzere President Kaşar paneleri altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
Yanında servis edeceğimiz sosu kazırlamak için, bütün malzemeyi bir kasede karıştırın. President Kaşar Paneleri’nin yanında servis edin.
LEZZET ÖNERİMİZ
Bu yemeği hazırlarken, galeta ununun içine arzu ettiğiniz baharat veya maydanoz benzeri taze ot doğrayarak ekleyebilirsiniz. Bu sayede yüzeyde küçük renkler ve farklı lezzetler elde edebilirsiniz.