

MALZEMELER
HAMUR
UN 350 GR
ŞEKER 155 GR
TEREYAĞI 110 GR
YUMURTA 90 GR
BAL 65 GR
KARBONAT 9 GR
LİMON SUYU 8 10 Damla
Kreması
Krem Peynir 125 gr
Krema 200 gr
Yoğunlaştırılmış süt 120 gr
Ekşi krema 250 gr
vanilya 10 GR
Pudra şekeri 15 gr
HAZIRLANIŞ
Şeker ve tereyağını ocakta eritin. Ocaktan alıp içerisine önce balı sonrasında yumurtayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
Karbonatı ekleyip limon suyunu sıkın. Tekrar ocağa gidin ve karamel rengini alana kadar iyice yedirin.
İki sil pat arasında açın ve 18 cm lik çemberle kesin. 170 derecede 7-8 dk renk alıncaya kadar pişirin.
Krema Hazırlanışı
Bütün malzemeyi yoğunlaşıncaya kadar çırpın. Her bir katın arasına kremayı eşit miktarda sıkarak 10 kat kapatın. Kalan krema ile tamamını sıvayın. Üzerine Medovik bisküvi kırıntısı ile kapatın.1 gün dolapta dinlendirin.