SERVİS MİKTARI: 6 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 65 Dakika
MALZEMELER
1 paket President Gouda (220 g)
6 adet orta boy patates
300 g brokoli
BEŞAMEL SOS IÇİN
75 g tereyağı
75 g un (1 çay bardağına yakın)
2 su bardağı süt
100 g rendelenmiş President Gouda
100 g krema
tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞ
Patatesleri folyo kağıdına sarın ve 180 derece fırında 1 saat pişirin. Patateslerin üst tarafını bıçak yardımıyla 1 cm kadar kesin ve patateslerin içini boşaltın.
Brokolileri küçük küçük doğrayın ve 2 dakika kaynar suya atıp buzlu suya çıkarararak soğutun.
Beşamel sosu hazırlamak için unu tereyağında kavurun. İçine sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar çırpıcı ile sürekli karıştırın. Krema ve rendelenmiş President Gouda Peyniri’ni ekleyin. Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra 2 dakika boyunca devamlı karıştırın, kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Brokolileri patateslerin içine doldurun ve beşamel sosu üzerlerine dökün. Bir miktar daha üzerlerine rende President Gouda Peyniri serpiştirin. 175 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
LEZZET ÖNERİMİZ
Yanında ketçap ile sunabilirsiniz.