SERVİS MİKTARI: 9 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 30 Dakika
MALZEMELER
1 paket President Kaşar (500 g)
1 paket hazır lazanya hamuru
BOLONEZ SOS İÇİN
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış)
3 diş sarmısak (ince doğranmış)
2 adet havuç (rendelenmiş)
4-5 dal kereviz sapı (küçük doğranmış)
300 g dana kıyması
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet doğranmış domates
2 adet yeşil sivri biber (ince doğranmış)
4 yemek kaşığı maydanoz
tuz, karabiber ve az kekik
BAŞEMAL SOS İÇİN
75 g tereyağı
75 g un (1 çay bardağına yakın)
2 su bardağı süt
100 g krema
tuz ve musgat cevizi rendesi
HAZIRLANIŞ
Bolonez sosu hazırlamak için öncelikle bir tencerede soğan ve sarmısakları hafifçe soteleyin. Ardından kıymayı ekleyin ve kavurun. Domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin. Son olarak, havuç ve kereviz sapını da ekleyerek 3 dakika daha pişirin. Domates salçası ve domates püresini ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin ve yaklaşık 30 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Beşamel sosu hazırlamak için unu tereyağında kavurun. İçine sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar çırpma teli ile sürekli olarak karıştırın. Kremayı ekleyin. Eser miktarda musgat cevizini ve tuzu ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
25x35 cm ebatlarında bir fırın kabının dibine bir miktar zeytinyağı sürün. Bir kepçe bolonez sos koyun ve altına ince bir şekilde yayın. Sonrasında bir sıra lazanya hamuru, 2 kepçe bolonez sos ve 2 kepçe beşamel sosu üst üste dikkatlice sürün. Aynı işlemi hamur ve sosun durumuna bağlı olarak 4 ya da 5 defa daha uygulayın. En üst kısımda beşamel sosun kalmasına dikkat edin. Beşamel sosun üzerine de rendelenmiş President Kaşar Peyniri’ni bol miktarda ilave edin.
175 derecede fırında üzeri altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.
LEZZET ÖNERİMİZ
Lazanyanızın katlarını hazırlarken aralarına taze fesleğen ve ilave President Kaşar Peyniri rendesi koyabilirsiniz. Bu sayede daha yoğun bir lezzet elde edersiniz.