PRESIDENT CHEDDAR'LI LEZZET ÖNERİLERİ
President Cheddar ile hayatına lezzet katman için bazı önerilerimiz var...
DAHA FAZLASIDünya’ya peyniri sevdiren, lezzetini peynirin tam kalbinden alan President Cheddar Peyniri şimdi Türkiye’de üretilmeye başlandı. Büyük bir ustalık ve titizlikle Türkiye’de üretilen en az 6 ay olgunlaştırılan ve yoğun tadı sayesinde eşsiz bir lezzete sahip olan President Cheddar Peyniri tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Kahvaltının yanı sıra, atıştırmalık olarak ara öğünlerde, sandviçlerinizde ya da yemeklerinize lezzet katmak için President Cheddar peynirini mutlaka denemelisiniz.
Cheddar peynirinin kökeni, 12. Yüzyıl ve İngiltere’nin güneybatısındaki Somerset şehrinin Cheddar köyüne dayanır.
Keskin bir tadı olan, diğer peynirlere kıyasla nispeten sert ve doğal bir peynir türüdür. İnek sütünden üretilen Cheddar peyniri, Birleşik Krallığın en popüler, Amerika’nın ise ikinci en popüler peyniridir. Olgunlaştırılan Cheddar peynirinin yapısı ve lezzeti olgunlaştırma seviyesine göre farklılık göstermektedir. Cheddar'lar tat açısından 4 farklı tipe ayrılır; hafif, orta, keskin ve ekstra keskin. 3-24 ay arası olgunlaştırılan Cheddar peyniri, olgunlaşma süresi uzadıkça daha sert ve keskin bir tada ulaşır.